Produk dan Projek bagi tahun 2009 sehingga tahun 2022:

— >> Pembekalan peralatan ICT kepada Yayasan Terengganu dan Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu.

— >> Sistem MyYPK adalah sebagai portal yang menyediakan sistem perkhidmatan yang ada di dalam YPK dan boleh digunakan secara atas talian.

— >> Sistem Profil Rakyat Terengganu (PRT20) adalah sistem yang mengandungi rekod atau data terperinci berkenaan rakyat Terengganu.

— >> Sistem Baitul Urus adalah sistem untuk orang awam untuk mencari jodoh yang digunakan oleh pihak Yayasan Pembangunan Keluraga Terengganu (YPKT).

— >> Pusat Panggilan Setempat Negeri Terengganu adalah untuk memudahkan orang awam bagi membuat aduan, cadangan, pertanyaan, aduan dan pelbagai isu yang berkaitan permasalahan rakyat dan panggilan tersebut akan disambung kepada pejabat kerajaan serta agensi yang berkaitan.

— >> Penghasilan video korporat. Antara pelanggan yang pernah melanggan dengan Top IT ialah Jabatan Agama Negeri Terengganu, Jabatan Pertanian Negeri Terengganu, Yayasan Pembangunan Keluarga Negeri Terengganu.

— >> Sistem masuk.la untuk memantau dan merekod orang awam yang ada di Terengganu bagi memudahkan pengesanan jika wabak covid-19 berlaku di Terengganu.

— >> Sistem Profil Rakyat Terengganu (PRT) adalah sistem untuk merekod data rakyat Terengganu bagi memudahkan penyaluran maklumat dan bantuan secara telus dan sistematik.

— >> KELAS MAYA adalah konsep pembelajaran attractive, indefinite classroom space, panduan guru, tumpuan pembelajaran pelajar dan alat pengajaran tanpa batasan. Kemudahan komprehensif untuk penyediaan kandungan multimedia, agihan dan pengumpulan fail dan hubungan pembelajaran dan pengajaran.

— >> Enterpirse Resource Planning (ERP)” adalah sistem gabungan seluruh jabatan @ bahagian di sebuah organisasi termasuk maklumat ibu tunggal, kewangan ada aliran tunai bagi sesuatu perbelanjaan melaksanakan program.

— >> TSCORE adalah portal pendidikan yang menyediakan aktiviti menjawab soalan secara talian.

— >> Terengganu Brilliant Kids (TBKids) dan Permata Brilliant Kids merupakan perisian gabungan pembelajaran pra-sekolah secara visual dan bertulis yang membolehkan kanak-kanak mengambil bahagian secara interaktif.

— >> Membekalkan dan menyediakan kandungan “eBOOK“.

 

Rujukan:

ebook

https://www.malaysia-today.net/2010/09/04/the-terengganu-ebook-scandal-part-1-statement-by-the-terengganu-menteri-besar/

https://www.facebook.com/topitindustries/photos/a.222261110591/222266195591

baitulurus

https://ypkt.gov.my/index.php/en/news-list/84-aplikasi-mencari-jodoh-muslim-baitul-urus-dilancarkan

masuk.la

https://berita.rtm.gov.my/index.php/semasa/19301-terengganu-perluaskan-penggunaan-kod-imbasan-qr

http://mpk.terengganu.gov.my/ms/mpk/pusat-media/berita/pelaksanaan-aplikasi-masukla-di-daerah-kemaman

video: https://www.trdi.my/sistem-masukla-terengganu-dilancar-v

prt20

https://mohon.co/daftar-profil-rakyat-terengganu-prt20-online/

video: https://www.trdi.my/apakah-profil-rakyat-terengganu-prt20-v

https://profilrakyat.terengganu.gov.my/#/

kelas maya

https://www.imtiazkt.edu.my/kursus-kelas-maya/

https://teganuku.blogspot.com/2011/02/terengganu-perintis-kelas-maya-sekolah.html

tscore

https://ebooksktj.blogspot.com/2012/05/

https://skseribudiman.blogspot.com/2010/08/arahan-penggunaan-aplikasi-tscore.html